fbpx

Bærekraft og miljø

I Nettmaker er vi opptatt av å ta vare på den ene planeten som vi har, og det fokuset tar vi med oss i arbeidet vi gjør.

Servere og datasentre

Vi liker å si at nettsiden din jobber for deg hver dag, hele året. Men det gjør også servere, og de bruker strøm. Våre servere er derfor i datasentre som er håndplukket på bakgrunn av flere kriterier. Et av kriteriene, er at de skal drives med 100% fornybar energi. Det samme gjelder lagringen vi benytter til daglige backups av sidene vi drifter.

Det neste steget i å minimere vårt avtrykk er at vi løpende optimaliserer oppsettet vårt, slik at vi ikke tar opp unødvendige mengder av maskinvare. I stedet for en one-size-fits-all løsning prøver vi heller å fokusere på skreddersøm og ser etter hva som er nødvendig for å gi den høye ytelsen våre kunder forventer.

Våre kontorer

Når vi skulle se etter nye kontorer i slutten av 2019, så falt valget til slutt på Valle Wood. Valle Wood er oppført i massivtre, noe som sparer miljøet ved reduserte utslipp og gir mer miljøvennlig drift, samtidig har dette også en rekke fordeler for inneklima, for oss som skal sitte der.

Det er faktisk Norges største næringsbygg i massivtre. Vi gleder oss til å flytte inn, og ses gjerne der til vårt neste møte.

Transport

Et viktig kriterie for våre nye kontorer var nærhet til kollektiv transport. Våre nye kontorer på Valle Wood er kun 5 minutter fra kollektivpunktet Hellsfyr. Det er likevel ikke alltid at det er en praktisk mulighet, og noen ganger må vi ut til kunder som holder til et stykke utenfor Oslo. Hvis vi virkelig må ty til bil for å komme oss til møtet, så benytter vi utelukkende nullutslipp-transport – med andre ord, elbil.

;