Bærekraft og miljø

I Nettmaker er vi opptatt av å ta vare på den ene planeten som vi har. Det fokuset tar vi med oss i alt vi gjør.

Servere og datasentre

Vi liker å si at nettsiden din jobber for deg hver dag, hele året. Det gjør også servere, og de bruker strøm. Våre servere er derfor i datasentre som er håndplukket på bakgrunn av flere kriterier. Et av kriteriene, er at de skal drives med 100% fornybar energi. Dette gjelder også hvor vi lagrer daglige backups av sidene vi drifter.

Det neste steget i å minimere vårt avtrykk er at vi løpende optimaliserer måte vi jobber på, slik at vi ikke tar opp unødvendige mengder av maskinvare. I stedet for en one-size-fits-all løsning fokuserer vi på skreddersøm og ser etter hva som er nødvendig for å kunne gi våre kunder den høyeste ytelsen mulig.

Våre kontorer

Når vi skulle se etter nye kontorer i slutten av 2019, så falt valget til slutt på Valle Wood. Valle Wood er oppført i massiv tre, noe som sparer miljøet ved reduserte utslipp og gir en mer miljøvennlig drift, samtidig har dette også en rekke fordeler for inneklima og trivsel for oss som skal jobbe der.

Valle Wood er faktisk Norges største næringsbygg i massivt tre. Vi trives veldig godt i lokalene og føler oss en liten smule mer miljøvennlig når vi ser all treverket innvendig. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til et møte her snart.

Transport

Et viktig kriterie for våre nye kontorer var nærhet til kollektiv transport. Våre nye kontorer på Valle Wood er kun 5 minutter fra kollektivpunktet Helsfyr. Det er likevel ikke alltid at det er en praktisk mulighet, og noen ganger må vi ut til kunder som holder til et stykke utenfor Oslo. Hvis vi virkelig må ty til bil for å komme oss til møtet, så benytter vi utelukkende nullutslipp-transport – med andre ord, elbil.

;