Hopp til hovedinnhold

Bærekraft og miljø fordi fremtiden er viktig

I Nettmaker er vi opptatt av å ta vare på den ene planeten som vi har. Det fokuset tar vi med oss i alt vi gjør.

Servere og datasentre

Vi liker å si at nettsiden din jobber for deg hver dag, hele året. Det gjør også servere, og de bruker strøm. Våre servere er derfor i datasentre som er håndplukket på bakgrunn av flere kriterier. Et av kriteriene, er at de skal drives med 100% fornybar energi. Dette gjelder også hvor vi lagrer daglige backups av sidene vi drifter.

Det neste steget i å minimere vårt avtrykk er at vi løpende optimaliserer måte vi jobber på, slik at vi ikke tar opp unødvendige mengder av maskinvare. I stedet for en one-size-fits-all løsning fokuserer vi på skreddersøm og ser etter hva som er nødvendig for å kunne gi våre kunder den høyeste ytelsen mulig.

Våre kontorer

I mai 2023 flyttet vi til nye kontorer på Haslelinje. Vi sitter her i bygget Karvesvingen 5 som er kjent som «Norges smarteste kontorbygg.» Sertifiseringen BREEAM-NOR Excellent, Energiklasse A og passivhusstandard sier det meste. Bygget har blant annet fått støtte fra Enova for sine banebrytende løsninger for energisparing. Her styres blant annet lys, varme, ventilasjon og heiser av smarte systemer som optimaliserer driften. Les gjerne mer om Karvesvingen 5 hos Grønn Byggallianse.

Transport

Et viktig kriterie for våre nye kontorer var nærhet til kollektiv transport. Våre nye kontorer på Haslelinje ligger bare 5 minutter fra T-banestasjonene Økern og Hasle. Det er likevel ikke alltid at det er en praktisk mulighet, og noen ganger må vi ut til kunder som holder til et stykke utenfor Oslo. Hvis vi virkelig må ty til bil for å komme oss til møtet, så benytter vi utelukkende nullutslipp-transport – med andre ord, elbil.