Hopp til hovedinnhold

ASVL

Design og utvikling

Arbeidssamvirkenes landsforening (ASVL) er en norsk organisasjon som jobber for å inkludere alle i arbeidslivet, uavhengig av bosted. De har omtrent 200 medlemsbedrifter spredt over hele landet, som tilbyr tilrettelagt arbeid og veiledning.

Utfordring

ASVL kom til oss med tre utfordringer: 

1. Designet på nettsiden deres trengte forbedring. Nettsiden var vanskelig å bruke, og innholdet på siden var uorganisert.

2. ASVL hadde et medlems- og innloggingssystem som ikke møtte deres behov.
Alle deres medlemsbedrifter hadde én felles bruker, som ble delt av alle ansatte. Dette førte til at tidligere ansatte kunne ha tilgang til systemet lenge etter de sluttet i en av medlemsbedriftene. Det at så mange ansatte delte én brukerkonto var heller ikke optimalt med tanke på sikkerhet. ASVL hadde derfor behov for en mer solid løsning som tok hensyn til disse utfordringene.

3. ASVL brukte mye tid på manuell håndtering av påmeldinger og utsendelser av bekreftelser for kurs og konferanser. Derfor ønsket de en ny, forenklet og automatisert kursadministrasjon.

Løsning

Design og innholdsstruktur:

Vi startet prosessen med å se gjennom ASVLs profilmanual for å forstå organisasjonens merkevareidentitet. Videre skapte vi et moderne, fargerikt og innbydende design, som passer godt til ASVLs profil. 

I tillegg utviklet vi en brukervennlig nettside med en klar struktur. Besøkende som kommer inn på asvl.no i dag, kan enkelt navigere seg rundt på nettsiden, og finner raskt hovedkategoriene deres – kurs, konferanser og ASVLs nyheter (aktuelt).

Brukerregistrering og pålogging:

Som nevnt ønsket ASVL et system som ivaretok sikkerheten til brukerne, og som garanterte at alle brukerne var ansatte i en av medlemsbedriftene.

For å realisere dette målet, utviklet vi et system hvor det kun er mulig å registrere seg og få tilgang til medlemssidene dersom man har en e-postadresse fra en medlemsbedrift. 

For å sikre at brukerne fortsatt er ansatte i medlemsbedriftene, krever systemet regelmessig verifisering av deres e-postadresser. Og dersom en medlemsbedrift bestemmer seg for å trekke seg fra ASVL, tilbyr systemet en effektiv løsning hvor ASVL kan deaktivere alle brukerkontoer tilknyttet den aktuelle bedriften.

Kurs og kursadministrasjon:

Vi utviklet en automatisert løsning som effektiviserer ASVLs håndtering av kurs og konferanser, ved å redusere behovet for tidkrevende manuelle oppgaver.

Dette er noen av fordelene den nye løsningen har: 

 • Man kan sette minimums- og maksimumsantall deltakere for hvert kurs.
 • Når maksimumsantallet er nådd, opprettes det en venteliste.
 • Til hvert kurs opprettes et påmeldingsskjema automatisk, dette kan ASVL tilpasse etter behov.
 • Automatiske e-poster for påmeldinger og påminnelser sendes til deltakere og ASVL.
 • Kursbevis opprettes automatisk og sendes til deltakeren fra kontrollpanelet etter kursslutt. 

Resultater 

De har fått nytt design og en mer brukervennlig nettside. 

De har nå et medlems- og innloggingssystem som møter deres behov. 

Vi automatiserte håndteringen av kurs og konferanser, noe som sparer dem for mye manuelt arbeid. 

Lansering av asvl.no ble en suksess takket være et godt samarbeid mellom ASVL og Nettmaker

Samarbeidet med Nettmaker er ubyråkratisk og nedpå. De fokuserer på gode løsninger, og tenker enkelt og kostnadsbesparende. Vi er en liten aktør med begrenset kompetanse på IT, og det har derfor vært særlig fruktbart for oss å ha Nettmaker som sparringspartner fordi de leverer løsninger som er enkle å administrere. 

– Flemming Trondsen. Kommunikasjonssjef ASVL
 • Kunde:

  Arbeidssamvirkenes landsforening (ASVL)

 • Rolle:

  Design
  Hosting
  Utvikling

 • Teknologi:

  Google Analytics
  Hosting
  WordPress