Kompensasjonsordning for næringslivet

WordPress og infrastruktur

Da Covid-19 rammet verden våren 2020 og det norske samfunnet ble nedstengt i mars ble det raskt klart at næringslivet måtte ha støtteordninger for å overleve. En av de første og største ordningene som ble vedtatt var kompensasjonsordning for næringslivet. Det var samfunnskritisk at ordningen kom raskt på plass og at nettstedet for ordningen kunne takle enorm pågang uten å feile.

Gjennomføringen av prosjektet var et samarbeid mellom Skatteetaten og Finans Norge. Nettmaker fikk gjennom Bits AS, en del av Finans Norge, oppdraget med å utvikle informasjonsnettstedet for ordningen, og i løpet av tre uker utviklet vi et nettsted med omfattende innhold, skreddersydd funksjonalitet som kalkulator og veiviser samt stor fleksibilitet i struktur og støtte for flere språk.

Nettmaker utførte et viktig arbeide ved etableringen og forvaltningen av Kompensasjonsordningen, en løsning som ble levert på rekordtid og som fungerte ihht ambisjonene.

– Eivind Gjemdal, administrerende direktør i Bits AS.

Dette ble et svært spennende prosjekt, med korte frister og stor betydning for bedriftene som ble rammet av COVID-19. Gjennom et tett samarbeid med Bits AS og Skatteetaten satte vi opp en helt ny side i rekordfart – for å være klar for lansering til avtalt tidspunkt.

I Nettmaker har vi alltid hatt skreddersøm i alle ledd, inkludert drifting av nettsider – og her tok vi det til et helt nytt nivå. Med en optimalisert løsning som sprer seg over flere datasentre, med dyptgående applikasjons-overvåkning og effektiv bruk av kapasitet kunne vi garantere oppetid nærmest uavhengig av antall besøkende.

 • Kunde:

  Bits AS

 • Rolle:

  Hosting
  Innholdsforvaltning
  Utvikling

 • Teknologi:

  Flerspråklig
  Hosting
  ReactJS
  WordPress

 • URL:

  kompensasjonsordning.no